Türk Telekom Elektrik'in hizmetlerinden haberdar olmak için bize ulaşın.

  1. Nasıl Katılırım?

    Başvurunuzu yapın:
    Başvuru formunu doldurun, Türk Telekom’un yakında size sunacağı avantajlı elektrik tarifelerinden ilk siz yararlanın.
     

  2. Türk Telekom Elektrik’e geçiş için şartlar nelerdir? Mevcut sayacımı değiştirecek miyim?

     Tedarikçinizi değiştirirken sayaç veya tesisatınızda bir değişiklik yapılmasına gerek yoktur. Ancak sayacınızın elektronik olması gereklidir. Eğer sayacınız mekanikse, dağıtım şirketine başvuru yaparak ÜCRETSİZ olarak sayacınızın değiştirilmesini talep edebilirsiniz.
    Türk Telekom Elektrik ile yeni bir sözleşme yapmadan önce, mevcut tedarikçiye karşı tüm yükümlülüklerin yerine getirilmiş olması gerekir. Daha önce hizmet aldığınız kuruma herhangi bir borcunuzun bulunmaması gerekmektedir.

  3. Türk Telekom Elektrik’e geçiş için ek bir ücret öder miyim?

     Herhangi bir geçiş ücreti yoktur. Türk Telekom Elektik müşterisi olduğunuzda, bağlı bulunduğunuz bölgedeki dağıtım şirketine dilekçe ile başvurarak, daha önceden yatırmış olduğunuz “Güvence Bedeli”ni iade alabilirsiniz.

  4. Türk Telekom Elektrik’e nasıl başvuru yapabilirim?

    Aylık ortalama fatura bedeliniz 82 TL ve üzerinde ise; Bize Ulaşın http://turktelekomelektrik.uat.web.clckwrk.im/bize-ulasin linkinden online olarak başvuru formunu doldurarak Türk Telekom Elektrik avantajlarından ilk siz yararlanabilirsiniz.  

  5. Geçiş sürecinde elektrik kesintisi yaşar mıyım, elektriğin kalitesinde bir farklılık yaşar mıyım?

    Türk Telekom Elektrik’e geçiş sürecinde kesinlikle elektrik kesintisi yaşanmaz, teknik açıdan herhangi bir değişiklik olmayacağından elektrik kalitesinde de bir farklılık olması mümkün değildir. 

  6. Türk Telekom Elektrik Müşterisi olabilmek için teminat sağlamam gerekli mi?

    Sizinle yapılacak olan sözleşme aşamasında, aylık ortalama fatura tutarınızın iki katı kadar tutarı teminat vermeniz gerekecektir. Bu tutarı aboneliğinizin iptali durumunda geri alabilirsiniz.  

  7. Türk Telekom Elektrik’ten hizmet almak için gereken evraklar nelerdir?

    İşiniz İçin Gerekli Evraklar


    - Mevcut tedarikçiniz tarafından düzenlenen son aya ait elektrik faturası
    - İmza Sirküleri/ Beyannamesi, Vergi Levhası, Ticaret Sicil Gazetesi, Faaliyet Belgesi
    Eviniz İçin Gerekli Evraklar
    - Mevcut tedarikçiniz tarafından düzenlenen son aya ait elektrik faturası
    - TC Kimlik Numaranızı gösterir nüfus cüzdan sureti
     

  1. Serbest Tüketici olmak için şartlar nelerdir?

    2017 yılı Ocak ayı itibarıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenen yıllık toplam elektrik tüketimi 2.400 kWh (aylık ortalama 82 TL fatura bedeli) ve üzerinde olan kişiler "Serbest Tüketici" olabilmektedir. 

  2. Serbest Tüketici olmanın avantajları nelerdir?

    Serbest tüketici olarak, elektrik tedarik şirketinizi kendiniz belirleyebilirsiniz. Bu sayede elektrik faturanızdan tasarruf sağlayabileceğiniz gibi, Türk Telekom’un sağladığı avantajlardan faydalanabilirsiniz.

  3. Müşteriniz olursam ne kadar tasarruf sağlayabilirim?

    Yılda en az bir fatura tutarınız kadar tasarruf sağlarsınız.

  4. Türk Telekom Elektrik’ten indirimli elektriği başvuruyu yapar yapmaz almaya başlar mıyım?

     İlgili mevzuat gereği abonelik kayıtları aylık dönemlerde yapılmaktadır. Abonelik işlemlerinizin ayın 5. günü itibarıyla tamamlanmış olması şartıyla, takip eden ayın 1. gününden itibaren elektriğinizi indirimli olarak almaya başlayabilirsiniz.

  5. Elektrik piyasasında serbest tüketicilere elektrik satışı nasıl yapılır?

    Elektrik tedarikçileri, elektrik üretim şirketleri ile toptan alım sözleşmeleri yaparlar. Bu sözleşmelerle aldıkları elektriği serbest tüketicilere, perakende satış sözleşmeleriyle satarlar. Tedarikçiler toptan aldıkları elektrik miktarından daha fazla miktarda elektriğe ihtiyaç duyarlarsa, bunu spot piyasa adı verilen piyasadan alarak tüketicilere sağlarlar. Serbest tüketiciler için kesinti riski yoktur. 

  1. Elektrik kesintisi veya herhangi bir arıza durumunda nereye başvurmalıyım?

     Elektrik kesintisi, sayaç bakımı, endeks okuma, trafo arızası gibi konularla ilgili bağlı bulunduğunuz bölgedeki dağıtım şirketi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

  2. Limit altı bildirimi nedir?

     Fatura tutarınız 15 TL altında kalırsa, o döneme ait faturanız kesilmez ve limit altında kalan tutar bir sonraki fatura dönemine devreder. Bir sonraki fatura kesiminde her iki dönem için faturalama yapılır.

  3. Elektrik tüketim miktarım ne şekilde faturalanacak?

     Bağlı bulunduğunuz dağıtım şirketi tarafından tüketim miktarınız okunur. Sistemden alınan mevcut tüketim miktarı, Türk Telekom Elektrik tarafından fatura edilerek, adresinize gönderilir ve e-posta kanalıyla da bilgilendirme yapılır.

  4. Faturamı nereye ödeyeceğim?

     Faturanızı mevcut bütün Türk Telekom ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz. Detaylı bilgi için:
    https://kurumsal.turktelekom.com.tr/internet/web/destek/faturaislemleri/sayfalar/odeme-noktalari.aspx

  1. Elektrik piyasası nedir?

     Devlet, dağıtım şirketleri ve satış şirketlerinin tamamını özelleştirerek Türkiye’deki elektrik piyasasında serbestleşmeyi sağlanmıştır. Özelleştirme ile beraber rekabet artmış ve tüketicilerin avantajına bir durum oluşmuştur. Sonuç olarak elektrik piyasası serbest bir piyasa haline dönmüştür.
    Tüketici tarafında ise, yıllık 3600kW/saat 2400 kWh elektrik tüketimi olan her tüketici serbest tüketici olarak belirlenmiş ve bu serbest elektrik piyasasının içinde elektrik dağıtım şirketleri yerine kendi seçtiği tedarikçiden elektriğini alma hakkına sahip olmuştur. İlerleyen süreçler için bu limitlerin kaldırılması gündemde olsa da, günümüzde aylık elektrik faturası 120 TL 82 TL üzerinde olan her serbest tüketici elektrik tedarikçisini değiştirme hakkına sahiptir.

  2. Spot piyasada elektrik fiyatları nasıl belirlenir?

    Spot piyasada her gün bir sonraki günün elektrik satış fiyatı belirlenir. Elektrik üreticileri bir sonraki gün için, talep ettikleri fiyatları piyasa işletmecisinin sistemine girerler. Piyasa işletmecisi de paralelde bir sonraki gün için toplam ne kadar elektrik tüketileceğini tahminler. Her elektrik üreticisinin talep ettiği fiyat düşükten yükseğe doğru listelenir. Piyasa işletmecisi en düşük fiyattan başlayarak talebi üreticilere dağıtır. Bu piyasadaki fiyatlar saatlik olarak belirlenir. Tedarikçiler bu saatlik analizleri iyi yaparak, serbest tüketicilere cazip fiyatlardan elektrik satmayı amaçlarlar.  

  3. Elektrik piyasası kim tarafından denetlenmektedir?

     Tüketicilerin zarar görmesini engellemek için elektrik piyasasını Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) denetler. Bu sayede müşteri tedarikçisini değiştirse bile zarar görmez. Eğer tedarikçinizi bırakırsanız daha önce aldığınız ulusal tarife fiyatından elektrik almaya devam edersiniz, elektrik kesintisi yaşamazsınız. EPDK tarafından verilmiş lisansı olmayan hiçbir şirket tedarikçi olamaz.

  4. Kilowatt saat (kWh) ?

     Elektrik tüketimi kilowatt saat üzerinden hesaplanır. 1 Kilowatt saat, bir saatte 1000 watt kullanım anlamına gelir. Örneğin 80 wattlık bir ampul, 1 saat durmadan yanarsa, 0.08 kilowatt saat elektrik tüketir. Elektrik fatura tutarının hesaplanmasında bu birim kullanılır. Tüketim birimi, fiyat birimi ile çarpılarak elektrik bedeli bulunmuş olur.

  5. Dağıtım şirketi nedir, ne iş yapar?

     Türkiye’de 21 dağıtım bölgesi bulunmaktadır, her bölgede 1 dağıtım şirketi görev yapar. Dağıtım şirketleri, kendi bölge sınırları içeresindeki müşterilere, elektriğin ulaştırılmasını sağlayan şirketlerdir. Dağıtım şirketleri aynı zamanda dağıtım hatlarının bakım ve güvenliğinden de sorumludur, müşterilerin sayaç değişim ve okumalarını da yine dağıtım şirketleri yapar. Dağıtım şirketleri elektrik satışı yapmazlar.